Vliegtickets azie

Veel mensen vragen het aan ons, met grote regelmaat kunnen we wel zeggen. Wat is nou de beste manier om het goedkoopste vliegticket richting Azië te vinden? Wij helpen mensen dan ook graag op weg. Er zijn een paar simpele trucks en tips die we mensen vaak meegeven.

Persoonlijk advies

Het juiste antwoord is vaak persoonsgebonden. Iemand die 3 weken op vakantie gaat naar Thailand zit vaak vast aan een vakantie die hij of zij zal moeten aanvragen bij de werkgever. Daarom zijn deze mensen vaak minder flexibel in hun data met zoeken naar tickets. Daarnaast is de kans groot dat ze in het hoogseizoen op vakantie gaat en daarom meer zal betalen voor zijn of haar ticket.

Maar er zijn ook mensen die voor 3 maanden of misschien wel langer gaan reizen in Azië. Deze zijn veel flexibeler in het zoeken van een goedkoop vliegticket. Daarnaast kunnen ze vaak buiten het hoogseizoen om vliegen wat ook een hoop geld kan schelen. Zo kunnen vliegtickets naar Indonesie ineens veel goedkoper worden.

Tips

Afhankelijk van je situatie kan je daarom een aantal dingen doen:

  1. Schrijf je in voor nieuwsbrieven. Vaak sturen ticketwebsites via hun nieuwsbrief mooie acties.
  2. Boek je ticket zo’n 7 weken van te voren. Uit onderzoek blijkt dit de meest gunstige periode te zijn.
  3. Probeer flixibel te zijn in je data. Van dinsdag tot donderdag vlieg je goedkoper dan bijv. in het weekend.
  4. Zoek de gemiddelde prijs op van je bestemming. Vaak zijn de prijzen allemaal rond het zelfde bedrag. Mocht je in de weken daarna een prijs tegen komen die daar flink onder valt weet je dat je een goede deal te pakken hebt.

 

Dit zijn de tips die we zelf altijd gebruiken bij het boeken van onze vliegtickets.

 

Vliegtickets azie

Jeroen

View more posts from this author