Sluit een klein vakantiekrediet af en redt uw vakantie

Ga je binnenkort op vakantie en zijn tickets al geboekt, maar kom je zakgeld te kort om op je bestemming uit te geven? Wees niet getreurd want er zijn enkele oplossingen die je op korte termijn uit de brand kunnen helpen. Er is namelijk niets vervelender dan het moeten afblazen van een welverdiende vliegreis naar een ver oord. Extra geld in de vorm van een vakantiekrediet kan interessant zijn. Laten we direct alle opties doornemen.

Extra geld bijlenen bij vrienden of familie

Als eerste optie kun je denken aan het lenen van geld bij vrienden of familie. Dit is niet echt een populaire keuze aangezien men liever niet bij bekenden voor financiƫle steun aanklopt. Logisch denken we. Desondanks ligt het helemaal aan de omvang van het bedrag dat je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een all-inclusieve reis geboekt naar Turkije? Dan zijn je kosten op locatie een stuk lager. Aan het lenen van een paar honderd euro heb je vaak al genoeg. Weet je nu al dat je dit bedrag makkelijk binnen enkele maanden kunt terugbetalen? Dan kun je gerust overwegen om geld te lenen bij bekenden. Ze zullen je niet per se gek aankijken als je hen hier om vraagt en jouw situatie goed uitlegt.

Vakantiekrediet aanvragen als alternatief

Is het niet mogelijk om geld te lenen bij vrienden of familie, dan kun je overwegen om een klein vakantiekrediet aan te vragen. Dit kan tegenwoordig eenvoudig online en is snel geregeld. Ook hier geldt natuurlijk de regel dat je het bedrag binnen 1 a 2 maanden kunt terugbetalen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete en zul je extra kosten krijgen. Op de site van BANKR vind je veel achtergrondinformatie over diverse type kredieten die van toepassing kunnen zijn op jouw te bekostigen vakantie.

Dit gezegd hebbende raden we het af om een gehele vakantie te bekostigen d.m.v. een vakantiekrediet. Heb je geen geld genoeg om uberhaupt op vakantie te gaan, leen dan niet extra geld bij. Geld lenen kost geld en kan jou op deze manier alleen nog maar verder in de schulden brengen. Gebruik vakantiekrediet daarom alleen voor het bekostigen van zakgeld op vakantie en niet veel meer dan dat. Het blijft uiteindelijk een lening waar je zo snel mogelijk weer vanaf wilt.

Jeroen

View more posts from this author