Prijsvechter gaat trans-Atlantisch

Ryanair

Prijsvechters

Binnen de luchtvaart zijn er diverse maatschappijen die tegen bodemprijzen vliegreizen aanbieden. Deze zogenaamde prijsvechters houden de prijzen van vluchten laag door zo min mogelijk kosten te maken. Besparing wordt onder andere gedaan op service en vertreklocaties. Ze verdienen geld terug op de bijkomende kosten als belastingen en toeslagen voor bagage.

De bekendste prijsvechters zijn:

  • Ryanair
  • EasyJet
  • Transavia

Extreem goedkope vluchten

Het bestuur van Ryanair, de grootste prijsvechter binnen Europa, heeft op 17 maart 2015 zijn goedkeuring gegeven aan plannen om de eerste trans-Atlantische lijn te starten. De prijsvechter wil enkele reizen van Londen naar New York in sommige gevallen  aanbieden voor de extreme bodemprijs van om en nabij de 14 euro.

De bestemming wil gaan vliegen tussen 14 Europese en 14 Amerikaanse steden. De vluchten vertrekken van steden als Dublin, Berlijn en Londen en gaan vliegen naar onder andere deze bestemmingen:

  • New York
  • Boston
  • Chicago
  • Miami

De standaardprijs voor deze vluchten zal rond de 138 euro liggen. Ook is de maatschappij van plan om premium plaatsen te gaan verkopen. De prijs van deze plaatsen zal waarschijnlijk nog hoger uitvallen. Een woordvoerder van Ryanair heeft aangegeven dat Ryanair deze stap ziet als een logische ontwikkeling binnen de Europese markt. De start met deze trans-Atlantische vluchten maakt onderdeel uit van een vijfjarige groeistrategie van het de maatschappij.

Ryanair is echter niet de eerste prijsvechter die trans-Atlantische vluchten aanbiedt. Tot op heden heeft geen enkele maatschappij dit echter winstgevend weten neer te zetten. Ryanair hoopt met de trans-Atlantische vluchten zowel passagiers die uit zijn op een goedkope vlucht als passagiers op zakenreis aan te trekken.

Nieuwe vliegtuigen

Ryanair heeft op dit moment geen vliegtuigen in haar vloot die geschikt zijn voor de vluchten tussen Londen en New York. Vliegtuig producenten als Airbus en Boeing hebben op dit moment voldoende orders binnen om aan te werken. Ryanair zal dus wel enige tijd moeten wachten op nieuwe vliegtuigen.

 

Jeroen

View more posts from this author