Een sportieve vakantie 

bergklimmen

Sommige mensen vinden het fijn om lekker rustig aan te doen tijdens hun vakantie terwijl anderen liever lekker bezig zijn. Dit kan gaan van mooie wandelingen door de natuur, tot de wat extremere sporten als paragliden, raften of canyoning. Als je niet enkel van de zon wilt genieten, zijn er veel activiteiten waar je voor kunt kiezen.

In de bergen
Vooral de bergen lenen zich uitstekend voor een actieve vakantie. Door het uiteenlopende landschap is het mogelijk hier zowel de wat rustigere sporten te beoefenen, als de wat extremere. Een flinke wandeling naar de top van een berg kan prachtig zijn, maar deze zelfde route kun je ook met een mountainbike uitvoeren. Vanaf de top zou je weer met een hangglider naar beneden kunnen gaan. De bergen lenen zich daarnaast natuurlijk ook voor het bergbeklimmen en de via ferrata’s. Bij dit laatste beklim je een vooraf uitgezette route waarbij je jezelf kunt zekeren aan metaaldraad dat met metalen pennen is vastgezet aan de rotswand.

Raften en canyoning
Ook deze beide sporten worden vaak in de bergen beoefend, omdat hier veel vernauwingen zijn waardoor het water wilder wordt en in de loop der tijd natuurlijke glijbanen en waterbekkens heeft gecreëerd. Bij het raften ga je met een groep in een boot deze ruige rivier over. Bij het canyoning volg je de uitgesleten weg van het water door de rotsen, waarbij je soms meters omlaag in een waterbekken moet springen en waarbij je via watervallen en natuurlijke glijbanen naar beneden kunt glijden.

Andere sporten om op vakantie te beoefenen
Als je van wielrennen houdt is Frankrijk natuurlijk het land bij uitstek om naartoe te gaan. Hier heb je de perfecte routes die je als fietser kunt volgen en waarbij je in de wielsporen van alle bekende wielrenners kunt rijden. Ook paardrijden is een geliefde sport om te beoefenen op vakantie. De natuur is in het buitenland heel anders dan bij ons waardoor de beleving te paard ook heel anders is. Houd je meer van zwemmen, dan zijn er genoeg bestemmingen waar jij je heerlijk kunt uitleven. Van prachtig heldere bergmeren tot een prachtige zee. De plons die jij wilt maken is er altijd wel bij.

Jeroen

View more posts from this author