Een avontuur in Lille

citadel van lille (2)

Lille is een geweldige culturele, maar vooral ook bruisende stad. Het nachtleven is in de zomermaanden erg leuk. En ook voor onze cultuur liefhebbers is er genoeg te beleven. Lille wordt ook wel het “Parijs van het Noorden” genoemd. Deze naam heeft het te danken aan de vele musea en talrijke architecturen meesterwerken.

Wat mag je echt niet missen in Lille?

1. Place du Gereral-de-Gaulle/Grande Palace

Dit is het centrale plein van de stad en verbindt de verschillende wijken van de stad met elkaar. Wanneer je besluit dit plein te bezoeken zul je daar geen spijt van krijgen. Er staan een aantal van de mooiste gebouwen van de stad zoals het oude beursgebouw Vieille Bourse. Midden op het plein staat een adembenemende fontein, de La Colonne de La Deesse, die een godin moet voorstellen. In de zomermaanden is het hele plein gevuld met toeristen en zal elk restaurantje overlopen van de mensen.

2. Citadel van Rijsel

Rijsel is voor de Nederlanders als Lille voor de Fransen is. De Citadel van Rijsel bevindt zich aan de rand van de stad in Bois de la Deule. Het unieke aan deze citadel is dat dit een van de weinige citadellen is die nog gebruikt wordt door het Franse leger. Helaas kun je om die reden dan ook niet naar binnen, maar het park eromheen is het bezoeken waard.

3. Palaise des Beaux-Arts

Palaise des Beaux-Arts beter bekend als het museam voor schone kunst is na het Louvre het allergrootste musuem van Frankrijk. Er staan talrijke bijzondere kunstwerken van meesters als Monet, Donatello, Rapheal en Rodin. Deze werken worden aan het publiek tentoon gesteld en 1 keer in de zoveel tijd wordt er een kunstenaars exposities gehouden.

bron: www.lillefrankrijk.nl

Jeroen

View more posts from this author