Beleef de prachtige Dordogne

In de prachtige Dordogne en de Lot kunt u talloze mooie dorpen ontdekken. Of genieten van de sportieve recreatie die hier niet zonder reden veel wordt gedaan. Hierbij kunt u denken aan vissen, kanoën en kajakken. Kanoën en kajakken is perfect om de hele vallei te ontdekken en alles uit een andere hoek te ondervinden. Carennac is een van de mooiste dorpen van Frankrijk en is dan ook een must om te bezoeken.

 Montignac

 Aan de riviert Vézère ligt het mooie stadje Montignac en is in de zomer druk bezocht wordt. Net buiten het centrum ligt de beroemde grot van Lascaux, één van de bekendste grotten ter wereld. Hij trekt jaarlijks meer dan 1.000.000 bezoekers. In de stad Montignac kunt u een toegangskaartje kopen, u kunt ook een combi-toegangskaart kopen daarmee krijgt u ook toegang tot het museum Le Thot, met een expositie van uitgestorven dierenrassen. In de zomer zijn er ook Nederlandse gidsen te vinden.

Sarlat

Tussen de rivieren Dordogne en Vézère ligt Sarlat, de kleine steegjes en de oude kenmerken van deze stad geven het een gezellige sfeer. In de stad zijn rondwandelingen uitgestippeld die je langs de mooiste stegen en stadswallen leiden. In de maanden juli en augustus vinden er theater- en muziekfestivals plaats in de openlucht.

De grot van Gouffre

Voor de prachtige grot van Gouffre moet u de Dordogne verlaten en Lot in gaan. Het bijzondere is dat deze grot verticaal is, met slechts een kleine opening, de oppervlakte word steeds breder naar mate je lager gaat. Om beneden te komen moet je met de lift en eenmaal hier aangekomen begint een prachtige reis langs rivieren, meren en meters hoge stalagmieten. Net buiten Rouffignac ligt nog zo’n prachtige grot. Hier vindt u veel muurtekeningen van mammoeten, neushoorns en reuzenherten. Deze tekeningen zijn wel 13000 jaar oud. In deze grot wordt u vervoerd met een elektrisch treintje.

Een echte aanrader

Aan de Dordogne ligt een leuk dorpje genoemd La Roque Gageac dit is deels uitgehouwen in de rotsen. Dit dorpje heeft veel leuke winkeltjes en is erg toeristisch. Het is ook mogelijk om een mooie rondvaart te maken over de rivier, een echte aanrader! Ben je op zoek naar een vakantiepark in de Dordogne? Dan zijn Vakantiepark Le Lac Bleu of Vakantiepark Domain les Forges misschien wel de ideale plek voor jou om deze schitterende regio te ontdekken.

 

dordogne

Jeroen

View more posts from this author